Micke och Petter

Micke Otterström

Mathantverk rinner i blodet på denna Vikarbypöjk. Uppväxten med en handlare till pappa, som i sin butik drev en av Dalarnas få kvarvarande riktiga charkavdelningar och korvtillverkare i släkten, riktade tidigt intresset mot konsten att hantera och förädla råvaror.

Åtskilliga timmars praktik och extrajobb under utbildningen i Leksand ledde till att karriären tog fart i och runt Siljansbygden. Nästa steg i karriären tog Micke till erkända Dala-Husby Hotell & Restaurang där han var med från start och under nästan tio år var en i kockstyrkan. Efter ett par års fördjupning inom bagaryrket, och speciellt surdegsbakning är vi där vi är idag, Kokkonsten matstudio.

Petter Kosjanov

Uppvuxen i västra Dalarnas huvudort Mockfjärd. Med sport, fiske och kreativt skapande som största intressen togs sen beslutet att rikta in sig på mat tidigt i livet. Utbildningen genomfördes i Leksand och ledde även Petter till Siljansbygden där karriären startade.

Nyfikenhet tog honom ut och runtomkring i Sverige med stopp på vägen som Visby, Ishotellet i Jukkasjärvi och Dala-Husby Hotell & Restaurang. Nästa steg i karriären ledde Petter till Stockholm och enstjärniga Lux Stockholm på lilla Essingen och senare Bro Hof Slott. Efter avslutat Stockholmsäventyr inleddes en sista sejour på Dala-Husby Hotell & Restaurang som varade i tre år. Efterkommande fördjupning inom bagaryrket ledde snabbt till en tjänst som bagerichef och surdegsbakning blev en del av vardagen.