Micke och Petter

Micke Otterström

Mathantverk rinner i blodet på denna Vikarbypöjk. Uppväxten med en handlare till pappa, som i sin butik drev en av Dalarnas få kvarvarande riktiga charkavdelningar och korvtillverkare i släkten, riktade tidigt intresset mot konsten att hantera och förädla råvaror.

Åtskilliga timmars praktik och extrajobb under utbildningen i Leksand ledde till att karriären tog fart i och runt Siljansbygden. Nästa steg i karriären tog Micke till erkända Dala-Husby Hotell & Restaurang där han var med från start och under nästan tio år var en i kockstyrkan. Efter ett par års fördjupning inom bagaryrket, och speciellt surdegsbakning är vi, där vi är idag, vid början av Kokkonsten matstudio.

Petter Kosjanov

Uppvuxen i västra Dalarnas huvudort Mockfjärd. Med sport, fiske och kreativt skapande som största intressen togs sen beslutet att rikta in sig på mat tidigt i livet. Utbildningen genomfördes i Leksand och ledde även Petter till Siljansbygden där karriären startade.

Nyfikenhet tog honom ut och runtomkring i Sverige med stopp på vägen som Visby, Ishotellet i Jukkasjärvi och Dala-Husby Hotell & Restaurang. Nästa steg i karriären ledde Petter till Stockholm och enstjärniga Lux Stockholm på lilla Essingen och senare Bro Hof Slott. Efter avslutat Stockholmsäventyr inleddes en sista sejour på Dala-Husby Hotell & Restaurang som varade i tre år. Efterkommande fördjupning inom bagaryrket ledde snabbt till en tjänst som bagerichef och surdegsbakning blev en del av vardagen.

Brödhantverket tar de bägge kockarna med sig till Kokkonsten matstudio och Skyttepaviljongens vedeldade stenugn.